Cum sa cureti si sa inlaturi petele de pe podeaua din marmura

Marmura este una dintre cele mai populare opțiuni pentru placarea podelelor din bucătărie, datorită eleganței pe care o oferă ambientului și mulțumită rezistenței sale în timp. Cu toate acestea, mulți dintre clienți au o reticență în ceea ce privește marmura de culoare alb sau crem, deoarece murdăria și petele sunt mult mai evidente.

Din fericire, avem să vă dăm o veste bună. Atunci când marmura este curățată și întreținută periodic, naturalețea și estetica acestei pietre naturale pot fi păstrate și conservate în timp.

Așadar, dacă deja ai investit sau te gândești să investești într-o podea din marmură deschisă la culoare, astăzi îți punem la dispoziție cele mai populare trucuri pentru a înlătura petele, pentru a curăța marmura și pentru a o face la fel de strălucitoare ca în prima zi.

1. Păstrează podeaua curată

Orice lichid vărsata pe o suprafață din marmură, chiar și apa, trebuie șters imediat pentru că se infiltrează cu ușurință în porii pietrei, iar materialul devine din ce în ce mai predispus la pete. De aceea, primul lucru pe care trebuie să-l faci pentru a păstra cât mai mult timp intactă estetica marmurei este să fii foarte atent la lichide, mai ales la sucuri acidulate, vin roșu și orice alte lichide ce conțin coloranți naturali sau artificiali. Cu toate acestea, așa cum am spus mai sus, chiar și lichidele care nu conțin pigmenți sunt periculoase.

2. Folosește un spray sigilant anti-pete

O altă metodă pentru a proteja podeaua din marmură împotriva petelor și a decolorării este să îi aplici în fiecare lună un strat de protecție folosind un spray sigilant anti-pete. Stratul de sigilant protejează suprafața marmurei și o face mai puțin vulnerabilă în fața petelor și a murdăriei. Cu toate acestea, în ciudat faptului că acest tip de spray îți oferă o protecție suplimentară, este foarte important ca marmura să fie extraordinar de curată înainte ca acest strat protector să fie aplicat.

3. Folosește tehnici pentru eliminarea petelor

Indiferent de cât de mult ai încerca, petele nu pot fi evitate, iar din păcate aspectul lucios și polishat al marmurei, acestea devin și mai proeminente. În cazul în care te numeri printre posesorii de marmură, e bine să fii la curent cu cele mai bune tehnici pentru eliminarea petelor. În continuare îți vom prezenta 3 tehnici care au obținut rezultate foarte bune de-a lungul timpului și pe care e posibil să le folosești în viitor.

  • Pete de cafea, ceai sau suc de fructe – Aceste pete pot fi ușor curățate folosind un mix compus din 12% peroxid de hidrogen și câteva picături de amoniac.
  • Pete de rugină – În cele mai multe cazuri, este foarte greu să faci acest tip de pete să dispară, iar dacă sunt lăsate prea mult timp, nu mai pot fi scoase niciodată. Cu toate acestea, folosind puțină cataplasmă, petele pot deveni mai puțin evidente.
  • Pete de ulei – Contrar credințelor populare, petele de grăsime și ulei pot fi curățate cu ușurință folosind un mix de lichid de curățare, detergent și amoniac.

Dacă vrei să afli mai multe informații despre pietrele naturale, citește în continuare blogul Algabeth.

Comments are closed.