Cum protejezi un blat de bucatarie din marmura?

Ai petrecut ore căutând informații despre pietrele naturale, apoi ai petrecut zile căutând modelul perfect pentru bucătăria ta. L-ai ales, l-ai comandat și l-ai instalat. Ce este de făcut în continuare?

Tot ce rămâne de făcut este să te bucuri de el și să încerci să îl păstrezi într-o condiție cât mai bună o perioadă cât mai mare de timp. În articolul de astăzi, ne vom concentra atenția asupra principalelor modalități prin care poți proteja un blat de bucătărie din marmură.

Lustruiește periodic

Dacă îți dorești ca blatul de marmură să strălucească, atunci trebuie să îl lustruiești periodic. În loc să folosiți ceară, cel mai bine este să optezi pentru un set complet de polish destinat marmurei. Asigură-te că înainte de a începe procesul, toate petele au fost îndepărtate și că marmura este complet uscată. De asemenea, asigură-te că înainte de spălare, marmura a avut suficient timp să se usuce.

Îndepărtează imperfecțiunile

Dacă există imperfecțiuni în blatul de marmură, cum ar fi spre exemplu zgârieturile fine, șlefuiește-le ușor folosind un șmirghel foarte fin. Dacă zgârieturile sunt proeminente, apelează cel mai bine la o firmă de specialitate.

Folosește suporturi

Există suporturi pentru pahare, pentru farfurii, pentru tacâmuri, pentru ustensile de gătit, pentru ghivece și, în mare pentru, pentru orice ai nevoie. De fiecare dată când ai ocazia să folosești un suport și ai unul la îndemână, e bine să o faci că să eviți din start ca substanțele lichide să se infiltreze în marmură sau ca obiectele fierbinți să intre în contact direct cu blatul.

Evită substanțele acide

Nu folosi niciodată substanțe care conțin acizi citrici cum ar fi oțetul sau lămâile pentru a curăța un blat de marmură. Aceste substanțe au un efect negativ asupra marmurei, dar și a altor pietre. Încearcă să folosești doar produse de curățat profesionale, iar în cazul în care nu ai la îndemânăm, folosește apă caldă și săpun.

Previne zgârieturile

În funcție de forma și de materialul obiectului, încearcă să îți dai seama dacă ar putea sau nu să producă zgârieturi. Spre exemplu, cheile sunt, de multe ori, principalul vinovat pentru zgârieturile fine. Încearcă să ții la distanță genul acesta de obiectele de blatul tău de marmură.

Te așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul nostru. Până data viitoare, caută cele mai noi modele de marmură pe www.algabeth.ro.

Comments are closed.