Cum protejam marmura proaspat lustruita?

În cazul în care te întrebi ce trebuie să faci pentru a-ți proteja marmura proaspăt lustruită, ai venit la locul potrivit. În articolul de astăzi, vei descoperi doi pași simpli pentru a o păstra foarte strălucitoare. Primul pas pe care trebuie să-l faci este să cureți marmura cât mai bine folosind una dintre metodele prezentate mai jos, iar a doua este să sigilezi porii pietrei cu rășină epoxidică. Atât curățarea, cât și acoperirea cu rășină trebuie făcute la un interval regulat de timp.

1.     Bicarbonat de sodiu și apă

Creează o substanță eficientă de curățat la tine acasă, folosind bicarbonat de sodiu și apă călduță, iar apoi curăța suprafața marmurei. Folosește o lavetă moale din microfibre și sterge cu putere pentru a elimina petele sau orice alte urme.

2.     Elimină petele cât mai repede cu putință

Dacă marmura ta are pete pe ea, trebuie să le ștergi cât mai repede posibil, deoarece marmura absoarbe cu ușurință petele, distrugând astfel suprafața. Folosind un burete și puțin apă, poți șterge rapid orice fel de pată.

3.     Cumpără o substanță pentru a impermeabiliza marmura

Achiziționează o substanță saturată pentru a impermeabiliza marmura și asigură-te că este potrivită pentru tipul de piatră naturală pe care îl deții. Cel mai bine, înainte de a cumpăra un astfel de produs, este să ceri sfatul producătorului de marmură.

4.     Aplică substanța care impermeabilizează marmura

După ce achiziționezi produsul, toarna substanța peste tot pe suprafața marmurei. În câteva minute, substanța va pătrunde în porii pietrei, făcând-o astfel impermeabilă. Pentru a curăța surplusul de material, folosește o lavetă moale.

5.     Curăța foarte bine suprafața

Asigură-te că nu există nicio porțiune din suprafața marmurei peste care nu a fost aplicată această substanță. După ce te-ai asigurat, poți trece la pașii următori: șterge bine suprafața, iar apoi aplică-i din nou un strat de polish.

Află și mai multe informații interesante despre pietrele naturale citind săptămânal blog-ul Stona. Pentru a naviga printre peste 50 de modele de tipuri de marmură, vizitează www.stona.ro.

Comments are closed.