Cum ne putem folosi de transluciditatea onixului?

Onixul este o rocă cu suprafața netedă și ușor poroasă, ce are la bază calcitul. Denumirea sa este derivată din cuvântul grecesc „onyx”. Această piatră naturală este disponibilă într-o varietate de culori și aparține de mineralele din grupa cuarțului, la fel ca și agatul.

Onixul este o piatră specială în adevăratul sens al cuvântului, deoarece spre deosebire de toate celelalte pietre naturale, are un grad ridicat de transluciditate. Cu alte cuvinte, permite trecerea fasciculelor de lumină. Acest lucru a dus, în timp, la un apariția unor noi modalități de a o folosi, iar toate aceste modalități au ca numitor comun lumina – atât cea naturală, cât și cea artificială. Se vedem în articolul de astăzi cum ne putem folosi de această transluciditate a onixului.

Lampă din onix

Lampa cu abajur din onix transmite rafinament, eleganță și bun gust. În plus, cel mai bun loc în care o poți pune este pe noptiera din dormitor, deoarece îți va oferi o lumina cald și discretă, perfectă pentru cititul la ore târzii.

Bar din onix

Barul din onix este foarte potrivit pentru încăperile spațioase. Cea mai mare provocare în momentul în care te decizi să construiești un astfel de bar e reprezentată de faptul că suprafața trebuie să fie iluminată uniform.

Perete din onix iluminat

Pereții din onix iluminați din spate pot încărca foarte mult o încăpere dacă nu sunt folosiți cu moderație, așa că înainte de a lua orice decizie, e bine să te consulți cu un designer de interior. În plus, fii foarte atent la sistemul de schimbare al becurilor. Acesta trebuie construi în așa fel încât să poți face singur asta, fără să ai nevoie de ajutorul unor persoane specializate.

Comments are closed.