Cum curatam placile si podelele din calcar?

Oricât de mult ai încerca și orice ai face, praful și toate celelalte urme ce apar ca rezultat al trecerii timpului nu vor înceta niciodată să își facă apariția. Iar acest lucru este valabil pentru orice fel de materiale, nu doar pentru pietrele naturale. Tot ce ne rămâne de făcut este să găsim cele mai simple și mai eficiente metode de curățenie și să le folosim cu regularitate. În articolul de astăzi ne vom opri asupra calcarului – una dintre cele mai populare opțiuni printre iubitorii de piatră naturală și, totodată, unul dintre cele mai folosite materiale, încă din cele mai vechi timpuri.

Una dintre cele mai celebre construcții antice în componența căreia s-a folosit acest material este chiar Marea Piramidă din Giza. Principalele motive pentru care această piatră este atât de populară sunt densitatea mică și porozitatea unică ce îi conferă un aspect extraordinar, specific pietrelor calcaroase.

Există mii de feluri diferite și sute lichide ce pot periclita sau distruge aspectul calcarului, așa că nu vom pune un accent foarte mare pe ele, ci mai mult pe soluțiile prin intermediul cărora poți recăpăta aspectul inițial. Înainte însă de a ți le prezenta, e bine să știi că agenții chimici puternici nu sunt întotdeauna o idee bună pentru pietre, deoarece le pot decolora și slăbi rezistența. Pentru a fi 100% sigur de produsul pe care îl folosești, asigură-te că producătorul menționează pe etichetă compatibilitatea materialului tău cu substanța de curățat pe care ei p produc.

Aspiră orice suprafață din calcar

Chiar dacă sună puțin ciudat la început, nu e. Din contră, este chiar recomandat, deoarece calcarul este una dintre cele mai poroase pietre și pătrund foarte multe impurități în suprafața sa, cum ar fi praful sau firimiturile. Aspiră de cel puțin de două ori pe săptămână și pentru a te asigura că îl cureți cât mai bine, golește întotdeauna sacul aspiratorului înainte să începi. În felul acesta, aspiratorul tău va avea o putere mai mare.

Folosește o cârpă moale și umedă

Câțiva stropi de săpun, o găleată cu apă călduță și o lavetă sau un burete moale sunt tot ce ai nevoie pentru curăța orice suprafață din marmură. Amestecă bine apa cu săpunul pentru câteva minute, iar apoi, cu buretele sau cu lavetă, șterge încet și ferm toată suprafața calcarului. La câteva minute după uscare piatra va avea un aspect care te va uimi.

Aplică regulat un sigilant pentru piatră naturală

Una dintre cele mai populare opțiuni este răşina epoxidica. De obicei, stratul sigilant este aplicat fiecărei pietre naturale înainte de montare. Cu toate acestea, protecția pe care acesta o oferă scade odată cu timpul, mai ales atunci când materialul este așezat într-o zona unde circulă un flux mare de persoane sau unde este afectat de condițiile meteorologice. Aplică pietrei naturale un strat sigilant cel puțin o dată la doi ani.

Te așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul Algabeth pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și informații despre pietrele naturale. Intră pe www.stona.ro pentru găsi calcar începând de la 64,87 Lei pe metru pătrat.

Comments are closed.