Cum arată traseul pietrei naturale până ajunge să fie utilizată

De câte ori nu te-ai la un obiect și te-ai gândit „oare care este tot procesul din spate până când ajunge în forma sa finală?”. Ei bine, în articolul de astăzi, pentru cei mai curioși dintre voi, vom vorbi succint despre tot procesul din spatele unuia dintre cele mai apreciate și mai spectaculoase materiale de construcție din toate timpurile – piatra naturală.

Zona de extracție

Totul începe la zona de extracție, cu alte cuvinte zone în care piatra naturală se află sub pământ, în stare brută. În momentul în care se descoperă acest lucru, în zona respectivă se construiește, după caz, o carieră mai mică sau mai mare.

Cariera

În momentul în care în zona de extracție se construiește o carieră, începe efectiv procesul de extracție prin care blocuri imense de piatră sunt scoase din subteran, apoi tăiate în așa fel încât să poată fi încărcate, iar apoi transportate către fabrică. De cele mai multe ori, numărul de tipuri și de modele de piatră naturală pe care îl poate oferi o carieri este limitat. Spre exemplu, există cariere din care se extrage doar un singur tip de piatră naturală.

Fabrica

Din cariere, pietrele naturale ajung la fabrică unde sunt transformate din blocuri mari de piatră în plăci mai mici sau mai mari. În această etapă, piatra naturală se află încă într-o formă brută, dar destul de apropiată de plăcile pe care deja le știi sau le-ai mai văzut.

Atelier și depozit

Plăcile de piatră naturală sunt apoi transportate în atelier, unde sunt tăiate și șlefuite, iar apoi sunt depozitate cât mai atent și mai organizat în depozit.

Showroom & magazin online

O parte mică dintre ele ajung să fie expuse în showroom-ul nostru pentru a servi ca model pentru clienți în momentul în care decid să înceapă un proiect în care folosesc piatra naturală. De asemenea, acestea sunt fotografiate și indexate în magazinul online.

Atelier de prelucrare

Există și cazuri în care pietrele naturale trec încă o dată prin atelierul de prelucrare pentru a fi realizate în conformitate cu cererile clientului. Aici ne referim la dimensiuni și finisaje.

Client final

În cele din urmă, piatra naturală, după procesul de achiziție, ajunge la consumatorul final pentru a o instala în interior sau în exterior sau pentru a folosi așa cum crede că este mai bine.

Citește în continuare blogul nostru pentru a fi la curent cu tot ce trebuie să știi despre pietrele naturale. Pe săptămâna viitoare!

Comments are closed.