Piatra de granit vine într-o varietate de culori și modele

Granitul este una dintre cele mai versatile pietre naturale, întrucât vine într-o varietate de culori și modele. Acest lucru nu poate să însemne decât un singur lucru. Cu puțină imaginație sau cu un mic ajutor din partea unui desginer de interior, poți combina mai multe culori și modele ale granitului, astfel încât rezultatul final să fie exact pe gustul tău.

Motivul pentu care granitul este disponibil într-o paletă largă de culori și modele este reprezentat de faptul că fiecare piatră are o compoziție unică, în funcție de zona de extragere, iar culoarea și modelul depind, în mare măsură, de elementele care îl compun. În continuare, vom trece împreună prin cele mai importante culori și modele ale granitului.

Granitul alb

Deși există mai multe minerale prezente în compoziția granitului, doar câteva contribuie în principal la culoarea sa. De exemplu, plagioclazul, aplitul și biotitul (de multe ori sub denumirea de mică neagră) sunt mineralele care sunt în mare parte responsabile de culoarea granitului.

Sare și piper

Această culoare, care seamănă cu sarea și piperul, este cea mai frecventă dintre toate culorile granitului. Combinația dintre gri, alb, și negru este cea la care ne gândim de fiecare dată când vorbim despre culorile granitului.Sare si Piper

 

Feldspatul de culoare închisă

Feldspatul este unul dintre tipurile de granit care are nuanțe mai închise, mulțumită combinației de minerale în care se află o cantitate mare de proxeni și mică. Aceste minerale au o nuanță închisă, de aceea și culoarea granitului este la fel.

Granitul verde

În fiecare secțiune a granitului există o varietate de nuanțe. Pentru a obține o nuanță verzuie, este necesar ca feldspatul potasic de culoare verde să fie în compoziția granitului într-un procentaj foarte ridicat.

Modele de granit

La fel ca în cazul celor mai multe pietre naturale, nuanța granitului este generată de mineralul dominant din structura sa. Atât culoarea, cât și modelul granitului depind de compoziția mineralelor pe care acesta le conține. Mai mult decât atât, mediul de proveniență influențează, de asemenea, compoziția minerală și implicit culorile acestei pietre.

Pentru mai multe informații despre această piatră naturală, vizitează-ne pe www.algabeth.ro și accesează rubrica de contact pentru a intra în legătură cu unul dintre colegii noștri.

culori si modele granit 2

Comments are closed.