Culoarea naturii in baie – verde de… marmura

Piatra naturala este Natura in sine, dar atunci cand o alegi si in culoarea verde, intensitatea impactului asupra privirii si senzatiilor sporeste. Ce au in comun un designer Italian, o lucrare facuta cu materiale de la Algabeth in Ploiesti si o cariera de granit? Culoarea.

Marmura si granitul se gasesc in culori variate, dar cand le vedem in nuante de verde, de la deschis, la inchis, acest lucru pare suprinzator pentru multi. Aceasta desi in lume exista peste 200 de cariere cu tipuri diferite de marmura verde si granit verde! Marmura este perceputa de regula ca alba sau cel mult neagra, dar verdele si rosul sunt culori rare si mult mai appreciate pentru marmura. De asemenea, granitul este considerat adesea cenusiu, dar nuantele roscate si verdele smarald ale acestuia cuceresc de la prima vedere.

Vizual, suntem placut suprinsi de verde pentru ca este o culoare ce ne trezeste la viata, ne face sa ne gandim la primavara si vara, pentru ca asociem verdele vegetatiei si caldurii solare. Piatra naturala are, insa, avantajul ca ramane vesnic un material constructiv, protector, solid si care… nu se ofileste sub frigul iernii.

Marmura verde inspira un designer francez

Setul de baie „Jungle Wash” conceput de designerul francez Josè Levì pentru italienii specializati in marmura de la Up Group evoca imaginea unei paduri tropicale de un verde smarald. Desi grupul italian reproduce acum aceste creatii si in alte culori de piatra naturala, la comanda, culoarea verde si marmura au fost atent alese de catre Josè Levì pentru a completa aspectul organic al sculpturii de piatra. Curgerea apei pe jgheabul de piatra ce aduce cu unul tropical, exotic, lucrat chiar in inima junglei, inspira insa un sentiment de bunastare și energie vioaie.

O baie eleganta si tinereasca, cu marmura verde India

Paleta cromatica bazata pe verde a inspirat si aceasta baie realizata cu marmura din colectia Algabeth. Marmura verde India care da nota predominanta, de un verde inchis, cu ventura subtire, are o culoare aparte, si este chiar mai bine pusa in valoare de lumina naturala. A fost folosita in intregime la dus, data fiind capacitatea ei de impermeabilizare naturala, dar si in blatul suport pentru chiuvete, in timp ce un blat demamrura verde India dintr-o singura bucata a constituit o insertie foarte potrivita de-a lungul peretului opus dusului. Marmura alba cu venatura verde deshis a adus o completare armonioasa visual si  luminozitatea necesara ambientului.

Connemara sau Irish Green, verde celtic

3 Marmura verde irlandezaUna dintre cele mai interesante nuante de verde ale marmurei este fara indoiala verdele de trifoi proaspat, marmura extrasa din districtul Connemara din Irlanda de vest. Connemara este delimitata pe trei laturi de Oceanul Atlantic si cuprinde o mare varietate de habitate naturale și semi-naturale, avand un sol cu o strctura geomorfologica si geologica complexe. Depozitele de marmura au una dintre cele mai putin obisnuite culori din lume, verde, in circa 40 de nuante recunoscute, printre care si verdele trifoi (planta care de altfel este si simbolul national al Irlandei), cu venaturi de cuart albe, dar si negre. Marmura de aici era extrasa si prelucrata inca din perioada neolitica si a fost folosita in constructii si finisaje inca din cele mai vechi timpuri. Marmura de Connemara a inspirat de-a lungul vremii artisti, arhitecti și mesteri în întreaga lume, dar si bijuteiri si creatori de mici obiecte de arta.

Comments are closed.