Cele mai intalnite intrebari despre piatra naturala Partea II

Continuăm astăzi seria de articole despre cele mai întâlnite întrebări primite din partea clienților și a colaboratorilor noștri.

„Ce tipuri de piatră naturală sunt potrivite pentru climatul proiectului meu?”

Pentru a răspunde la această întrebare, este esențial să cunoaștem utilizarea pietrei naturale – se va folosi pentru lucrări exterioare sau interioare? Se va folosi pentru placarea pereților interiori sau a pardoselilor cu trafic intens? Sau se va folosi pentru un blat de bucătărie, în baie, pentru trepte sau glafuri? Analiza și prezentarea modului în care vrei să folosești piatra naturală te va ajuta să faci cea mai bună alegere.

„Care sunt paletele de culori ale pietrei naturale?”

Infinite! De la albul cel mai pur la negrul cel mai intens, cu o varietate spectrală impresionantă. Cea mai amplă gamă de culori care există în natură și diferite combinații ale acestora.

„Care este sursa geografică a pietrei naturale?”

În aproape toate țările din lume, piatra naturală este extrasă în același mod, acest produs natural minunat, unic, fiind rezultatul unei formațiuni geologice, proces ce a început în faza incipientă de formare a planetei noastre, cu sute de milioane de ani în urmă.

„Care este diferența dintre granit, marmură, calcar, gresie și ardezie?”

Diferența dintre diversele tipuri de piatră naturală începe chiar de la originea apariției acestora. Granitul este o rocă vulcanică solidă formată din magmă cu un conținut de cuarț de cel puțin 20%. Marmura este o rocă metamorfică non-lamelară formată din carbonați minerali recristalizați, în special calciu sau dolomit. Altfel spus, marmura este un calcar metamorfozat. Calcarul este o rocă metamorfică non-lamelară, de obicei calciu sau dolomit. Gresia este o rocă sedimentară formată în cea mai mare parte din minerale cu granulație fină sau granule de piatră. Ardezia este o rocă metamorfică omogenă lamelară cu granulație fină, derivată din rocă sedimentară șistoasă, formată din argilă sau cenușă vulcanică, printr-un proces de metamorfism regional cu grad scăzut. Fiecare dintre aceste varietăți are proprietăți și aspect unice, determinând astfel adecvarea pentru diferitele utilizări dorite.

„Există un catalog în care sunt prezentate toate tipurile de piatră naturală existente?”

Există mii de varietăți ale diferitelor tipuri de piatră, iar noi varietăți apar în mod constant în piață în urma extracției realizate în noi zone din diferite țări. Cataloagele și paginile web aparținând diferitor țări sau asociații, societăți comerciale, etc. prezintă pietrele extrase sau procesate și comercializate de acestea, reprezentând astfel, prin definiție, doar o bază de date parțială. Puteți verifica de asemenea dacă piatra pe care ați ales-o încă mai este extrasă. Fiind un produs natural unic și de neînlocuit, este posibil ca respectivele depozitele de piatră să nu mai existe!

Te așteptăm și săptămâna viitoare pentru a citit partea a treia a acestui articol.

Comments are closed.