Cele mai bune moduri de a folosi marmura in casa ta

Când vine vorba de alegerea blaturilor, treptelor sau a altor elemente de decor din piatră naturală, marmura rămâne una dintre cele mai bune opțiuni.

Cuvântul „marmură” provine din limba greacă și înseamnă „piatră strălucitoare”, „pietre cristaline”, „scânteie” sau „sclipire”. Compoziția și textura acesteia reflectă întru totul sensurile pe care vechiul popor grec le-a oferit acestui material. Dezvoltată din calcar, această rocă metamorfică este disponibilă într-o varietate de mărimi, culori, modele și texturi, ceea ce o face ușor de integrat în orice tip de construcție, oricare ar fi stilul pe care îl are. Indiferent care este paleta de culori, tot ce rămâne de făcut este să fie găsit modelul de marmură potrivit.

Marmura se schimbă ușor odată cu trecerea anilor, căpătând în timp un aspect natural și unic, în funcție de diferiți factori. Dacă vrei să oferi casei tale un aspect chic, te invităm să parcurgi acest articol pentru a fi la curent cu cele mai bune moduri de a folosi marmura în casa ta.

  • Blatul de bucătărie: Este unul dintre locuri unde marmura se folosește din plin datorită funcționalității, rezistenței la zgârieturi și datorită aspectului impresionant pe care îl oferă mobilierului de bucătărie.
  • Spatele chiuvetei: Acoperirea peretelui din spatele chiuvei cu marmura va aduce casei tale un plus la capitolul estetică, dar și mai multă funcționalitate, întrucât marmura necesită minimum de atenție atunci când vine vorba de mentenanță.
  • Decorațiune interioară: În cazul în care casa ta deja conține anumite elemente din marmură, poți face un pas în față și să o accesorizezi cu câteva decorațiuni de interior din același material, spre exemplu o măsuță de cafea pentru living room.
  • Păstrează echilibrul: Marmura și lemnul formează mereu o echipă bună. Spre exemplu, o scară din lemn combinată cu trepte din marmură va fi mereu o alegere bună și îi va da casei tale un aspect cu adevărat elegant.

Indiferent dacă stilul tău este unul minimalist, industrial, contemporan sau vintage, marmura va fi o alegere bună pentru mult timp de acum înainte.

Te așteptăm pe www.stona.ro pentru a naviga printre zecile de modele de marmură. Citește în continuare blogul Stona pentru mai multă inspirație.

Comments are closed.