Ce tipuri de piatra gasesti in depozitul Algabeth?

Vrei să folosești piatră naturală în următorul tău proiect, dar încă nu ești sigur ce fel de piatră să alegi. În articolul de astăzi îți prezentăm toate opțiunile disponibile în magazinul nostru.

Marmură

Marmura este compusă din minerale de carbonat într-o formă recristalizată – cel mai frecvent, dolomit sau calcit. Altfel spus, marmura este un mozaic al cristalelor. Aceste cristale de carbonat conferă marmurei strălucire și durabilitate.

Granit

Granitul este o rocă magmatică masivă, cu granulație grosolană, formată la mari adâncimi. Acesta este format din lavă care s-a răcit cu timpul și a devenit rece și grea. În etapa de răcire, granitul devine atât de tare încât este considerat al doilea material după diamant, atunci când vine vorba de duritate și rezistență.

Travertin

Travertinul este o rocă sedimentară poroasă de calcar, ce poate avea o culoare gălbuie până la brună. Roca ia naștere la gura unor izvoare termale bicarbonatate care ies din calcare sau traversează roci bogate în carbonați, ioni de carbonat de calciu și bioxid de carbon. În general, travertinul este poros.

Calcar

Calcarul este o rocă sedimentară de culoare albă, cenușie sau galbenă, compusă în special din minerale de calcit și aragonit. Calcarele se formează în general din sedimente biogene, dar se mai pot forma și prin reacții chimice sau procese clastice.

Onix

Onixul este o rocă cu suprafața netedă și ușor poroasă, ce are la bază calcitul. Denumirea sa este derivată din cuvântul grecesc „onyx”. Această piatră naturală este disponibilă într-o varietate de culori și aparține de mineralele din grupa cuarțului, la fel ca și agatul.

Sandstone

Sandstone-ul este o rocă sedimentară compusă din particule minerale, pietricele sau materie organică de mărimea granulelor de nisip. Materialul conține de asemenea un liant care unește toate granulele de nisip și care poate conține o serie de particule de sedimente sau argilă care ocupă spațiul dintre aceste granule. Această piatră naturală se împarte în patru categorii: siltit, șist argilos sau argilit și conglomerat.

Ardezie

Ardezia este o rocă de origine sedimentară, formată din gresie argiloasă sau argilă cu granule fine, întărită datorită presiunii. Ardezia poate conține cantități variabile de cuarț sau feldspat. Aceasta se prezintă sub formă de foi, de obicei într-o culoare opac albastru închis, care se pot desface ușor în plăci subțiri.

Pe lângă tipurile de piatră prezentate mai sus, în magazinul nostru mai găsești șist și cuarțit

Descoperă modelele fiecărui tip de piatră pe www.algabeth.ro. Dacă vrei să afli mai multe informații despre fiecare model în parte, te invităm să apelezi la serviciul nostru de consultanță disponibil în mod gratuit sau să citești în fiecare săptămână articolele postate pe blog.

Comments are closed.