Ce fel de piatră naturală e potrivită pentru hol?

Sunt șanse mari ca holul să fie una dintre camerele căreia îi acordăm cea mai mică atenție. Asta desigur, dacă nu punem la socoteală garajul sau debaraua. Însă, există o diferență foarte mare între ele, asta deoarece musafirii nu vor avea niciodată un primul contact cu garajul sau cu debaraua, ci cu holul.

Tocmai de aceea, este atât de important, pentru că este încăperea care ne oferă „prima impresie” despre o casă. Iar cum prima impresie este întotdeauna foarte importantă, să vedem în continuare care sunt calitățile pe care trebuie să le aibă o piatră naturală pe care o instalăm în hol pentru a ne da seama care sunt cele mai bune alegeri.

Rezistență la zgârieturi

Holul este, de cele mai multe ori, încăpere în care pășim prima oară în casă atunci când ne întoarcem de afară. Altfel spus, este prima cameră în care intră încălțați. Cum încălțămintea reține, de obicei, pietre de dimensiuni foarte mici, sunt șanse mari ca piatra naturală să se zgâriere. Optează pentru o piatră rezistență și evită pe cât de mult posibil finisajul lucios. De asemenea, instalează un mic covor pentru curățarea pantofilor.

Rezistență la umezeală

Fie că vorbim de toamnă, iarnă, primăvară sau vară, ploaia își poate face apariția oricând. Alege din start o piatră care este foarte rezistentă la umezeală, dar în același timp încearcă să o protejezi cât mai bine. Șterge rapid picăturile de apă și resigilează porii pietrei cel puțin o dată pe an.

Rezistență la flux mare de persoane

Dacă vorbim de hol, e clar că vorbim de încăperea în care există cel mai mare flux de oameni. Din păcate, însă, oricât ne-am dori, acest lucru nu poate fi controlat. Cu toate acestea, există ceva ce putem face – să alegem o culoare și un model de venatură pe care micile zgârieturi nu sunt foarte evidente.

Având în vedere toate cele de mai sus, recomandarea noastră este să mergi pe travertin de culoare crem. Descoperă toate modelele pe www.algabeth.ro.

Comments are closed.