Ce calitati e bine sa aiba piatra cu care imprejmuim piscina?

Soarele și-a făcut din ce în ce mai mult simțită prezența în ultimele săptămâni, așa că putem spune cu încredere că sezonul de bronzat este oficial deschis. Dacă te numeri printre cei cărora le place să-și petreacă weekendul pe șezlong și să se răcorească din când în când cu câteva ture în piscină, avem o veste bună. În articolul de astăzi vom puncta principalele calități pe care e bine să le aibă piatra naturală cu care este împrejmuită piscina.

 

Aderență crescută

Siguranța înainte de toate. Piscina este locul de joacă preferat al copiilor. În plus, în ciuda faptului că nu este recomandat, este unul dintre locurile în care oamenii obișnuiesc să alerge. Alege întotdeauna o piatră care îți oferă o aderență crescută, chiar și atunci când este umedă.

 

Culori naturale

Există posibilitatea ca, din cauza condițiilor meteorologice aspre, dar și din cauza expunerii constante la soare puternic și umiditate, piatra naturală să sufere o ușoară depigmentare. Aceste șanse cresc dacă nu este întreținută corespunzător. Pentru a evita situațiile în care aspectul estetic general este compromis, e recomandat să alegi o piatră care să aibă o culoare cât mai apropiată de nuanțele naturale. Spre exemplu, crem este o alegere excelentă.

 

Rezistență la umiditate

Piatra cu care împrejmuim piscina este constant expusă unui mediu cu umiditate crescută. Din acest motiv, trebuie să îi aplicăm un strat sigilant mult mai des decât în cazul pietrelor instalate în alte locuri. Dacă în mod normal, aplicarea stratului sigilant este recomandată o dată la un an, în cazul pietrelor expuse constant la un mediu cu umiditate crescută, aplicarea stratului este recomandată o dată la șase luni.

 

Te așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul Algabeth.

Comments are closed.