Cat de potrivit este travertinul pentru cabina de dus?

Cu toții știm că travertinul are o mulțime de aplicații posibile, atât în interior cât și în exterior. Dar oare cât de potrivit este pentru utilizarea în spațiile cu nivel crescut de umiditate, așa cum este baia? E timpul să aflăm.

În primul rând, e bine de știut că un număr mare de oameni optează tot mai des pentru placarea băii cu piatră naturală. În plus, pe lângă placarea pereților, aceștia aleg chiar să adauge mobilier sau accesorii realizate integral din piatră naturală, cum ar fi căzile sau chiuvetele. În felul acesta, obțin un aspect unic, natural și foarte plăcut din punct de vedere estetic. Așadar, este travertinul potrivit pentru acest lucru?

Da, dar…

Trebuie să îndeplinească trei condiții, la fel ca orice altă piatră pe care o instalăm într-un spațiu cu umiditate crescută. În primul rând, e recomandat ca pe suprafața pietrei să fie aplicat un sigilant, așa încât porii pietrei să fie acoperiți și să nu pătrundă apă. Ba mai mult, spre deosebire de pietrele naturale instalate în alte locuri, stratul sigilant trebuie reaplicat la o perioadă mai scurt de timp, cum ar fi un an.

Textura și culoarea

Textura travertinului instalat în baie, în special atunci când este instalat în cabina de duș, trebuie să fie cât mai aspră pentru a nu permite alunecarea. În ceea ce privește culoarea, e de preferat să alegi tonuri cât mai închise care nu se pătează repede, deoarece în baie, piatra naturală întră în contact cu foarte multe substanțe chimie. Indiferent de cât de multă atenție ai avea, la un moment dat gelul de duș, parfumul, fondul de ten sau pasta de dinți va ajunge pe suprafața pietrei. Evită din start această problemă alegând o piatră naturală închisă la culoare.

În concluzie, răspunsul nostru este „da”, travertinul se potrivește de minune atât pentru baie, cât și pentru cabina de duș, dar trebuie să ții cont de cele trei lucruri: sigilant, textură și culoare. Descoperă cele mai noi modele de travertin pe www.stona.ro.

Comments are closed.