Avantajele si dezavantajele plăcilor din travertin

Travertinul se formează atunci când apa din subteran se amestecă cu mineralele dizolvate și se transferă către izvoarele termale. Apoi, printr-un proces care durează sute de ani, apare travertinul pe care îl vedem atât de des folosit în construcții. Folosirea travertinului pentru amenajarea spațiului exterior sau interior nu reprezintă un concept nou. Din contră, acesta are o paletă largă de utilizări și în plus, oamenii în folosesc încă din cele mai vechi timpuri.

Mai jos sunt prezentate avantajele și dezavantajele folosirii plăcilor de travertin în exteriorul sau interiorul casei tale. Motivul principal pentru care am deschis să facem acest lucru este faptul că, la Algabeth, ne place să știm că publicul căruia ne adresăm este mai mai bine informat și cât mai selectiv.

Avantaje

  1. Schimbă estetica încăperilor și oferă un aspect elegant, magnific. Cu travertin și puțină creativitate, casa ta va arăta ca o adevărată destinație tropical de vacanță.
  2. Pentru că este o piatră naturală, acest produs este cu mult mai ecologic față de substanțele artificiale care sunt folosite pentru construcția de punți sau podele.
  3. Tăierea și modelarea acestor plăci se face foarte simplu și eficient.
  4. Plăcile de travertin, la fel ca și cele de marmură și de granit, vin într-o varietate de forme, culori, modele și textul. Tot ce rămâne de făcut să găsești cea mai potrivită variantă pentru tine.
  5. Instalarea și reparația acestui tip de piatră naturală se face simplu, fără prea mult bătăi de cap

Dezavantaje

  1. Plăcilor de travertin e bine să le acorzi o atenție sporită și să te ocupi periodic de întreținerea lor. În plus, ele au nevoie de un sigilant pentru acoperi porii pietrei. Aplicarea sigilantul e bine să se facă anual.
  2. În cazul în care verzi o substanță cu aciditate mare, cum ar fi sucul de lămâie, trebuie să o cureți cât mai rapid, în caz contrar aceasta poate afecta aspectul și calitățile pietrei în timp.
  3. Pe lângă substanțele cu aciditate mare, pe suprafața travertinului pot apărea pete și din cauza apei, datorită capacității mare de a reține lichidele.
  4. Prețul travertinului poate fi o idee mai ridicat față de alte pietre naturale, dar prețul instalării este asemănător sau chiar mai mic.

Sperăm că ți-au fost de ajutor aceste avantaje și dezavantaje sintetizate și că te-au ajutat să îți formezi o părere despre această piatră naturală. Descoperă cele mai noi modele de travertin pe www.stona.ro. Îți dori o săptămână cu spor!

Comments are closed.