Avantajele si dezavantajele blaturilor de bucatarie din steatit

Trendurile în ceea ce privește designul interior și materialele se schimbă în fiecare an. Uneori, chiar și mai des de atât. Tocmai de aceea, a devenit o sarcină destul de dificilă alegerea materialului perfect și al unui stil de care să te bucuri multă vreme.

Dacă te pregătești să renovezi bucătăria și îți dorești un blat cu un aspect special, ești pe cale să afli una dintre cele mai bune soluții – steatitul. Iar astăzi vom discuta despre avantajele și dezavantajele acestui material, atunci când este folosit ca blat de bucătărie.

Avantajele blatului de bucătărie din steatit

Steatitul este o piatră naturală ce are în compoziție talc natural – o substanță inertă chimic. Această compoziție simplă și totuși interesantă a steatitului îi oferă pietrei proprietatea de a fi inertă din punct de vedere chimic, ceea ce înseamnă că nici un agent chimic abraziv nu îi va schimba aspectul inițial elegant și nici nu îi va scurta durata de viață.

În plus, este o piatră cu o densitate crescută și, prin urmare, este impermeabilă la petele și bacteriile. Aceste două caracteristici fac din steatit alegerea perfectă pentru blaturile de bucătărie. Pe lângă densitatea mare și compoziția chimică, steatitul este o piatră naturală foarte folosită pentru blaturi de bucătărie datorită nivelului mic de întreținere de care are nevoie. Blatul de bucătărie din steatit poate fi curățat cu ușurință folosind doar o lavetă moale și apă caldă.

Avantaje: Durabil, rezistent la pete și căldură, fără pori, impermeabil pentru pete și bacterii, ușor de curățat.

Dezavantajele blaturilor de bucătărie din steatit

Din cauza faptului că are în compoziție talc natural, steatitul este o piatră destul de moale și este predispus la rupere. Pentru a scăpa de această problemă, alege plăci care conțin cât mai puțin pigment verde. Un alt lucru pe care îl poți face este să alegi plăci de dimensiuni mici, deoarece plăcile care au o suprafață mică sunt mai rezistente și mai dure. Pe lângă acest dezavantaj, ar mai fi și faptul cu prețul acestei pietre și prețul montajului pot fi destul de mari, tocmai de aceea este atât de greu de găsit pe piață.

Dezavantaje: Predispus la rupere și zgâriere, mai scump chiar și decât cuarțul ori oțelul inoxidabil

Acesta a fost articolul pentru săptămâna aceasta. Sperăm că ai reușit să îți o formezi o imagine de ansamblu asupra steatitului. Te așteptăm și miercurea viitoare cu alte noutăți și informații despre pietrele naturale. Până atunci, te invităm în primul showroom Stona din București, situat pe Șoseaua Pipera, nr. 48. Pe săptămâna viitoare!

Comments are closed.