Aspecte de luat in calcul atunci cand cureti piatra naturala

Pietrele naturale, la fel ca orice alte materiale, au nevoie să fie întreținute periodic pentru a-și păstra aspectul și proprietățile inițiale. Chiar dacă rezistența lor este cu mult peste orice alte materiale, aspectul lor este poate fi ușor deteriorat.

Așa că am hotărât ca în articolul de astăzi să vorbim puțin despre cum îți pot crea o rutină constructivă care să îți asigure faptul că aspectul pietrelor tale naturale va rămâne așa cum îl știi, mult timp de acum încolo. Pentru a fi cât mai ușor de înțeles, am împărțit totul în două mari categorii: aspecte la care să fii atent tot timpul și acțiuni e bine să le repeți periodic. Să vedem în continuare despre ce e vorba.

Aspecte

  1. Folosește întotdeauna o lavetă foarte moale. În zonele unde suprafața este lucioasă, poți chiar folosi o lavetă din piele naturală sau un burete foarte fin.
  2. Evită pe cât posibil contactul direct. În cazul blaturilor de bucătăriei și a meselor, folosește mereu suporturi de pahare și de farfurii. În ceea ce privește rafurile ori polițele din baie, folosește cutii sau tăvițe.
  3. Nu lăsa niciun fel de lichid să se infiltreze. Curăța suprafața cât mai repede, chiar și atunci când este vorba doar de apă.
  4. În zonele în care există un trafic foarte mare, poți pune un covor, pentru a proteja materialul. Spre exemplu pe hol.
  5. Atenționează persoanele care vin să execute diverse lucrări de întreținere ale casei despre faptul că aspectul materialului poate fi ușor deteriorat. În special când vine vorba de lucrările executate în baie sau la bucătărie.

Acțiuni repetate

  1. Aspiră piatra naturală cel puțin o dată pe săptămână.
  2. Șterge piatra naturală folosind apă caldă și o lavetă moale cel puțin o dată pe lună.
  3. Folosește produse profesionale de curățat o dată la jumătate de an.
  4. Impermeabilizează piatra naturală o dată pe an.

Te așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul nostru. Ai trucuri sau sfaturi legate de întreținere pe care vrei să le împarți cu restul cititorilor? Folosește cu încredere secțiunea de comentarii.

Comments are closed.