Aspecte de luat in calcul pentru instalarea unei cabine de dus din piatra

Cine nu ar dori să aducă în interiorul casei sale aspectul plăcut și autentic al pietrelor naturale? Fie că vorbim de bucătărie, de living room, de curtea din spatele casei sau de grădină, piatra naturală își găsește locul aproape în orice cameră din casă. Dintre toate camerele, baia rămâne însă camera în care piatra naturală are cea mai mare aplicabilitate.

Există un număr mare de metode prin care piatra naturală poate fi folosită în această cameră. În articolul de astăzi, ne vom opri asupra uneia dintre ele, mai exact cabina de duș din piatră naturală, și vom parcurge împreună 3 dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont dacă ești sau vrei să devii proprietarul unei asemenea investiții.

1. Sigilează porii pietrei

Toate pietrele naturale sunt predispuse la deteriorare din cauza umidității ridicate, de aceea, cel mai bine pentru a evita astfel de probleme, este să folosești un sigilant de calitate și să sigilezi porii pietrei cel puțin o dată pe an, în funcție de tipul de piatră cu care ai placat podeaua și pereții. Această operațiune implică de obicei o echipa formată din profesioniști. Dacă totuși vrei să faci acest lucru de unul singur, poți achiziționa un spray sigilant pe care să-l aplici pe suprafața pietrei. Una dintre cele mai bune opțiuni pentru sigilant este rășina epoxidică.

2. Lustruiește piatra

Lustruirea pietrei nu are doar rol estetic, așa cum mulți tind să creadă, ci și un rol funcțional – previne dezvoltarea mucegaiului. În plus, piatra devine mult mai abrazivă, ceea ce împiedică alunecarea. Altfel spus, scade considerabil riscul de a aluneca în duș. Cu toate acestea, lustruirea pietrei nu protejează în niciun fel piatra împotriva umidității, așa cum o face sigilantul, așa că pentru a menține piatra uscată și protejată poți construi un mic sistem de drenare a apei.

3. Investește într-un sistem de ventilație

Sigilantul, lustruirea și un sistem de drenare eficient ar trebui să aibă rezultate bune și să protejeze suprafețele din piatră naturală ale cabinei de duș împotriva apei. Cu toate acestea, ai nevoie de un sistem de ventilație foarte puternic pentru a usca suprafața rapid, prevenind în felul acesta apariția mucegaiului și dezvoltarea bacteriilor.

Dacă ai în plan să-ți construiești o cabină de duș folosind piatră naturală, alege materiale la cel mai bun raport calitate-preț. Vizitează www.algabeth.ro.

Comments are closed.