Aspect contemporan si materiale durabile, pentru un club premium: ONE, in Regie

Astazi, spatiile destinate distractiei, dansului si noptilor cu petreceri sunt atat de pretentioase incat succesul ramane o combinatie de factori atent ganditi. Dar o locatie intr-un campus studentesc si o arhitectura moderna, cu structura, finisaje si amenajari actuale pare a fi cheia succesului. Deschis in octombrie anul acesta, Clubul ONE din Regie a fost recreat pe amplasamentul unei discoteci celebre pentru zeci de generatii de bucuresteni: R2. Printre echipele de specialisti care si-au adus aportul la aceasta schimbare si demonstratie de forta se afla Algabeth Com S.R.L..

Spatiul contemporan din ONE, adaptat celor mai pretentioase standarde de astazi, avea nevoie nu doar de frumusete, ci si de rezistenta. Doua caracteristici pe care, dintre toate materialele de constructii, piatra naturala le are in mod deosebit. In special marmura si granitul sunt cunoscute pentru durabilitatea, dar si estetica deosebita pe care o ofera.

Lucrarile noastre, efectate atat la interior, cat si la exterior, au luat in calcul nu doar lucrarile necesare, ci si specificul estetic al spatiilor, cu cerintele aferente, drept pentru care Algabeth a propus doua tipuri de granit si marmura pentru unitatea de stil din intreaga locatie.

Algabeth pentru ONE_3Langa cladirea contemporana, cu structura impresionanta si profil metalizat, se potrivea cel mai bine un granit de un gri intens: piatra cubica cu bordura de granit Padang Dark pentru parcare a oferit cadrul perfect pentru a delimita perimetrul clubului.

Tot granit Padang Dark a fost folosit si pentru placarea podiumului inaltat ce conduce vizitatorii catre intrare. Scara cu trepte duble din acelasi granit si incadrata de balustrade de sticla are contratreptele retrase placate cu granit Hebey Black – o insertie potrivita la gri metalic pentru a asigura contrastul vizual si eleganta scarilor. Dar fara a renunta la soliditate si durabilitate.

Algabeth pentru ONE_8Zecile de picioare care urca nerabdatoare pe scari, prin holul amplu de primire si apoi devin si mai energice pe ringul de dans au nevoie de o continuitate a durabilitatii, dar pentru privirile care se plimba libere prin holul monumental e nevoie de un plus stil si eleganta. Trecerea la interior face impresie.  Marmura montata de Algabeth intr-o lucrare demna de apreciere imbogateste vizual holul inalt si scarile monumentale situate de-o parte si alta a intrarii. Venatura delicata si irizatiile bej si crem din placile de marmura Alexander creeaza modele impresionante pe pardoseala durabila.

Scarile marginite de oglinzi si incadrate de reflexii isi dezvaluie frumusetea cu subtilitate in luminile calde ale candelabrelor. Placile de marmura au fost atent finisate si montate, ca pentru o locatie premium. Marmura Alexander a fost folosita in continuitate, pentru a se placa atat treptele, cat si contratreptele, imbinate drept pe cant. Soliditatea vizuala astfel asigurata este echilibrata cu mici insertii de marmura neagra pe vangul scarii, sub contratrepte, pe zonele retrase din planul vertical. Scarile, pornind din hol si conducand la primul etaj, fac intrarea pe ambele parti in spatiul central dedicat evenimentelor.

Pentru picioarele neobosite ale dansatorilor, dar si pentru tocurile metalice sau tigarile care mai cad uneori din maini nu exista, din nou, material mai rezistent decat piatra naturala. Iar pentru zonele de interior care aveau nevoie de o pardoseala dura, nu putea sa fie vorba despre o piatra naturala mai putin frumoasa: marmura Alexander se regaseste si pe ringul de dans din jurul barului, intr-o montura concentrica ce se intersecteaza cu podiumul.

Unul dintre cele mai mari cluburi bucureste ca spatiu, ONE a avut aproximativ 2500 mp de spatiu pe care au fost necesare acoperiri cu piatra naturala. Granitul si marmura, data fiind durabilitatea si frumusetea specifice, au fost alegerea Algabeth pentru aceasta locatie cu o capacitate de peste 2000 de persoane si o infrastructura “demna de un stadion”, asa cum a fost laudata in presa. Petreceri, concerte, prezentari de moda intra in calendarul incarcat al acestei locatii. Ceea ce inseamna un trafic de mii de oameni plini de energie, seara de seara, saptamana de saptamana. Nu e o sarcina usoara pentru spatiile exterioare si interioare ale locatiei, dar noi suntem siguri ca lucrarile noastre si materialele noastre vor face fata cu eficienta maxima.

 Album foto aici

 

Comments are closed.