Alege piatra naturala potrivita pentru peretele din spatele semineului

În cazul în care încă te mai gândești ce poți face pentru a oferi casei tale și mai multă eleganță, răspunsul este unul singur. Instalează un șemineu din piatră naturală. În cazul în care vrei să îmbunătățești aspectul vechiului tău șemineu sau dacă pur și simplu vrei să instalezi unul nou, acest articol te va ajuta să alegi cea mai potrivită piatră naturală pentru proiectul tău. Să vedem în continuare ce opțiuni avem.

1. Ardezie

Dacă ești un adept al stilului contemporan și ai o înclinație spre tot ceea ce înseamnă modern, cea mai bună opțiune pe care o ai este ardezia. Una dintre cele mai accesibile pietre naturale, ardezia are un număr foarte mare de întrebuințări și este la fel de potrivită atât pentru proiecte simple, cât și pentru proiecte ce au o complexitate mai mare. Alege ardezia cu finisaj natural, iar periodic, o dată la un an, aplică-i din nou un strat de protecție care să sigileze porii pietrei naturale.

2. Marmură

Următoarea opțiune este marmura, datorită aspectului elegant și luminat pe care îl oferă. Acest material este considerat deopotrivă de arhitecți și designeri ca fiind unul dintre cele mai luxoase, tocmai de aceea este atât de potrivit pentru spațiul din spatele șemineului. În ceea ce privește tipul de finisaj, ți-l recomandăm pe cel lustruit. La fel ca în cazul ardeziei, și marmura trebuie sigilată periodic pentru a etanșa porii și a deveni mai durabilă.

3. Granit

Cunoscut datorită durabilității și al rezistenței, granitul îți oferă o varietate de opțiuni din care poți alege. Punctul forte al acestui material este reprezentat de faptul că, spre deosebire de primele două menționate, necesită mult mai puțină atenție, iar întreținerea lui se realizează cu ușurință. În ciuda faptului că este mai rezistent, tot are nevoie ca suprafața lui să fie acoperită de o substanță care sigilează porii, cum ar fi rășina epoxidică, în special atunci când este instalat în locurile în care există un trafic mare de oameni.

4. Travertin

Travertinul este alegerea perfectă pentru apartamentele și casele mai mici pentru că oferă spațialitate și face orice spațiu să pară mai mare decât este în realitate. Dacă îți dorești un aspect mai rustic, poți placa peretele din spatele șemineului folosind cărămizi din travertin, iar pentru un aspect contemporan, poți folosi plăci.

5. Cuarț

La fel ca granitul, cuarțul este disponibil într-o varietate de culori, motiv pentru care poate fi ușor asortat cu orice piese de mobilier și orice schemă de culori. Cuarțul creează un aspect plăcut, modern, cald și confortabil.

Așadar, care model ți se pare cel mai potrivit pentru casa ta? Intră pe www.algabeth.ro și descoperă culorile, texturile și finisajele fiecăruia. Pe săptămâna viitoare!

Comments are closed.