Alege piatră naturală pentru peretele din spatele blatului de bucătărie

 

În momentul în care începi să îți imaginezi cum va arăta bucătăria visurilor tale sau cum vrei să redecorezi bucătăria veche, vei fi pus în fața unui număr mare de alegeri pe care trebuie să le faci – de la culoarea fronturilor și a ușilor, până la instalațiile din bucătărie și accesoriile de gătit. O altă decizie importantă pe care va trebui să o iei este cu ce fel de material acoperi peretele din spatele blatului de bucătărie. Principalul rol al acelui perete acoperit, cunoscut și ca backsplash, este să protejeze lavabila de apă și de pete. Însă, odată cu trecerea timpului, acest perete a început să joace un rol din ce în ce mai important în estetică și stilul bucătăriilor.

alege-piatra-naturala-pentru-peretele-din-spatele-blatului-de-bucatarie
Disponibil într-o paletă largă de culori, texturi și materiale, alegerea acestuia se poate dovedi a fi o sarcină destul de dificilă tocmai din cauza varietății din care poți alege. Pentru a face lucrurile mai simple, în articolul de astăzi îți vom împărtăși o serie de sfaturi care îți vor servi ca ajutor în alegerea celui mai bun material pe care îl poți selecta pentru peretele din spatele blatului de bucătărie.
Funcționalitate
Când alegi un material cu care să acoperi peretele bucătăriei tale, uită-te întotdeauna după unul care este rezistent la pete, durabil, ușor de curățat și ușor de întreținut. Sunt multe materiale care vor completa ușor estetica și stilul bucătăriei tale, dar dacă au o textură poroasă, vor fi foarte greu de curățat.
Optează pentru un material care are o suprafață fină, nu una reliefată, în caz contrar va dura ore bune să îl cureți. De asemenea, alege o piatră naturală care îți oferă durabilitate maximă. Granitul și steatitul au o rezistență mare în timp, dar au o suprafață poroasă, prin urmare dacă te decizi asupra unuia dintre ele, este recomandat să aplici pe suprafața lor o substanță cu rol protector împotriva coroziunii și a petelor. O piatră tratată cu o astfel de substanță poate rezista chiar și 10 ani, atâta timp cât în curățarea peretelui nu folosești materiale abrazive. Agenții chimici abrazivi scurtează durata de viață a peretelui tău.
Estetică
Așa cum deja am menționat mai sus, ideal este să alegi un material cu o suprafață cât mai fină, iar pentru a fi sigur că ai făcut alegerea corectă, cel mai bine este fie să mergi în showroom, fie să ceri sfatul unui consultant avizat. După cum am mai spus, numărul de culori și modele din care poți alege este unul extraordinar de mare. Spre exemplu, doar granitul are un număr atât de mare de nuanțe încât poate completă cu ușurință stilul și culorile din bucătăria ta, indiferent care ar fi acelea. Pe lângă granit, poți opta pentru ardezie și steatit, dar numărul lor de nuanțe este ceva mai mic. Ardezia vine în cinci culori – negru, gri, verde, violet și roșu. Un alt avantaj al acestei pietre este faptul că are o suprafață non poroasă, fapt pentru care întreținerea se face ușor și rapid.
Pe lângă culori, mărimea plăcilor reprezintă și ea un aspect important pe care trebuie să îl iei în calcul. Plăcile mici, de 5-15 cm au reprezentat un adevărat trend, dar acest lucru este pe cale să se schimbe, deoarece plăcile mari, dintr-o singură bucată, oferă bucătăriilor un aspect mult mai spațios.
Sperăm că aceste sfaturi îți vor fi de folos atunci când vei fi pus în situația de a alege materialul cu care să acoperi peretele din spatele blatului de bucătărie. Alege-l pe cel care se potrivește cel mai bine gusturilor, bugetului și preferințelor tale. Pentru mai multe informații și fotografii, poți vizita una dintre secțiunile site-ului nostru dedicată exclusiv bucătăriilor.

 

Comments are closed.