Cum sa alegi placi de piatra naturala pentru pavarea podelei

Din punct de vedere vizual, podeaua este considerată cea mai importantă parte a unei încăperi, deoarece privirile sunt tot timpul îndreptate spre aceasta. O podea acoperita cu piatra naturala schimbă cu totul aspectul casei. În plus, va crește considerabil anumite proprietăți ale podelei, precum durabilitatea, rezistența la uzură și izolația termică.

Așa că dacă ai în plan o nouă renovare, parcurge articolul de astăzi pentru că în el vei descoperi cele mai importante aspecte de care e bine să ții cont atunci când alegi plăcile de piatră naturală pentru pavarea podelei. Consideră-l un mic ghid și folosește-te de aceste informații pentru a lua cea mai bună decizie.

Tipuri de placi de piatra naturala

Există nenumărate opțiuni de pietre naturale pe care le poți folosi pentru placarea podelei. Unele dintre cele mai cunoscute alegeri sunt: marmura, granitul, ardezia, travertinul, calcarul, sandstone-ul, dar și cuarț și cuarțit. Fiecare piatră are proprietăți diferite, propriile dimensiuni și propria paletă de culori. Tot ce îți rămâne de făcut este să o alegi pe cea mai potrivită piatră pentru tine.

Aspecte de care e bine să ții cont când alegi piatra naturala

Dimensiunea

Mărimea plăcilor e bine să fie aleasă în raport cu mărimea camerei. Una dintre cele mai preferate dimensiuni ale plăcilor este 33 x 33 cm, urmată apoi de 40 x 40 cm.

Culoarea

Culorile și nuanțele deschise oferă camerei un aspect modern și spațios. Pe de altă parte, nuanțele închise nu au nevoie de la fel de multă întreținere și creează o atmosferă caldă. Înainte să alegi o culoare, adu-ți aminte că va trebui să o folosești mult timp de acum înainte.

Stilul

Tradițional sau modern, minimalist sau industrial, piatra naturala a devenit atât de folosită tocmai datorită faptului că este ușor adaptabilă oricărui stil. Alege piatra naturală în funcție de stilul pe care vrei să îl exprimi.

Te așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul Algabeth pentru și mai multe noutăți despre pietrele naturale. În plus, săptămâna viitoare îți vom pregăti și o mică surpriză.

Comments are closed.