7 Trucuri pentru curatarea podelelor de piatra din baie

Cu cât vei dedica mai mult timp pentru întreținerea pietrelor naturale, cu atât sunt șanse mai mari ca acestea să își păstreze culorile și proprietățile inițiale. Ți-am pregătit în articolul de astăzi 6 trucuri simple și ușor de aplicat pentru curățarea podelelor din piatră naturală din baie. Să vedem în continuare care sunt acestea.

 

Curăță praful
Aspiră, iar apoi folosește mopul pentru a curăța praful. Încearcă să faci acest lucru zilnic, în special când e vorba de baie, deoarece din cauza umidității crescute, praful poate pătrunde cu ușurință în porii pietrei, iar apoi se pot dezvolta microorganisme.

Spală cu apă și săpun
Folosirea apei simple nu ajuta la dezinfectarea plăcilor sau la curățarea corespunzătoare, prin urmare e recomandat să folosești apă infuzată cu săpun pentru a curăța podelele din marmură, travertin și calcar.

Folosește apă caldă.
Utilizează apă caldă pentru curățarea pardoselilor din baie deoarece acest lucru te ajuta la creșterea temperaturii plăcilor, ceea ce va îmbunătăți calitatea și eficiența curățării.

Evită produsele de curățat convenționale
Nu folosi produse de curățare acide pentru plăcile de baie. Marmura, travertinul și calcarul pot fi ușor deteriorate de substanțe sau solvenți cu un conținut ridicat de acizi, prin urmare, este recomandat să alegi un detergent special destinat curățării pietrei respective instalate în baie.

Dezinfectează periodic
Dezinfectarea pardoselilor din piatră este obligatorie, deoarece la fel ca în cazul gresiei, bacteriile pot pătrunde cu ușurință în locurile în care plăcile se îmbină. Alege produsul cu atenție și înainte să-l aplici pe toată suprafața, testează-l într-un colț pentru a observa cum reacționează.

Păstrează plăcile uscate
Cel mai bun sfat pe care vi-l putem oferi este să păstrați plăcile din baie cât mai uscate. Știm că este greu, dar din păcate, murdăria și particulele de praf să se atașeze mult mai ușor pe suprafețele umede.

Dacă ai sfaturi și trucuri despre întreținerea podelelor din piatră naturală și vrei să le împarți cu restul cititorilor, folosește cu încredere secțiunea de comentarii. Te așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul nostru.

Comments are closed.