5 moduri prin care poți intreținene mai bine granitul

Granitul este una dintre cele mai populare pietre naturale. Mai ales când vine vorba de blatul de bucătărie, este unul dintre materialele cele mai recomandate. Coloritul atât de divers, aspectul şi suprafaţa sa care nu se pătează uşor sunt unele dintre calităţile apreciate de mulţi proprietari de locuinţe şi designeri de interior.
A întreţine granitul nu este o sarcină foarte dificilă. Iată câteva modalităţi prin care poate fi întreţinut blatul de bucătărie:

5-moduri-prin-care-poti-intretine-granitul-4
Temperaturile ridicate
Deşi granitul este rezistent, cel mai bine este să păstrezi frumuseţea şi culoarea baltului evitând punerea vaselor sau obiectelor fierbinţi direct pe blatul de bucătărie, sau dacă chiar trebuie să o faci, nu le lăsa mult timp pe suprafaţa de granit.

5-moduri-prin-care-poti-intretine-granitul-2
Sigilează blatul de granit
Piatra naturală în general e poroasă. Deşi granitul este cel mai rezistent, pentru a preveni pătarea lui, se procedează la sigilare. Poţi face asta chiar şi tu acasă. Cureţi foarte bine suprafaţa de granit, o laşi să se usuce cinsprezece minute şi poţi folosi un spray special de sigilare. Echipa noastră poate face şi asta înainte să îţi monteze blatul.
Evită simplu zgârieturile
Granitul este foarte dur. Totuşi nu îl folosi ca şi blat pentru tăiere. Foloseşte o placă de lemn sau de plastic pentru a ţine departe obiectul cu care tai de suprafaţa blatului de granit.

 

5-moduri-prin-care-poti-intretine-granitul-1
Ritual zilnic de ştergere
Pentru a menţine aspectul frumos al granitului, şterge blatul în fiecare zi. Sunt suficiente puţin detergent de vase şi apa. Foloseşte o cârpă moale pentru a şterge suprafaţa blatului.
Cere ajutor
Dacă nu ai timp să întreţii periodic blatul de bucătărie din granit, cheamă o echipă de specialişti să te ajute. Şi echipa Algabeth se ocupă cu curăţarea, sigilarea sau resigilarea suprafeţei de granit.
Aşadar nu ezita să apelezi la noi.

Comments are closed.