5 dintre cele mai comune mituri despre marmură și calcar

Când vine vorba de amenajarea cu marmură sau granit, există pe buzele tuturor câteva mituri care, de altfel, nu sunt adevărate.
1. O întreţinere foarte atentă este esenţială pentru pietrele naturale.

Este foarte bine cunoscut ca pietrele naturale aproape că nu au nevoie de întreţinere. Deci această idee este cu adevărat doar un mit. Pietrele naturale aşa cum sunt marmura sau calcarul sunt suprafeţe care oit fi curăţate foarte uşor cu puţin detergent şi apă.

2. Marmură nu este potrivită în amenajarea unei bucătarii

5-dintre-cele-mai-comune-mituri-despre-marmura-si-calcar-2

Un mit foarte comun este acela că marmură nu este recomandată pentru amenajarea bucătăriei căci se pătează foarte uşor. De fapt marmura este o opţiune perfectă pentru bucătărie atâta timp cât ea este achiziţionată de unde trebuie şi ştii să o întreţii foarte simplu.

3. Piatra naturală este rece

De fapt piatra naturală este un material natural cu un aspect foarte exclusivist indiferent dacă e folosit în bucătărie sau pentru podele.

4. Vasele de bucătărie fierbinţi pot distruge un blat din piatră naturală

Piatra naturală este rezistentă la temperaturi înalte, de aceea nu trebuie să te temi să pui o oală fierbinte pe blat căci blatul va absorbi căldura, în nici un caz nu se va arde.

 

5-dintre-cele-mai-comune-mituri-despre-marmura-si-calcar-1

5. Oţetul este bun pentru dezinfectarea pietrei naturale

Acesta este un mit foarte uşor întâlnit. De fapt chiar este contraindicată folosirea oţetului pe suprafeţele din piatra naturală căci acesta este o substanţă acidă care poate lăsa urme pe suprafaţa din piatră.

Cel mai bine ar fi să te sfătuieşti cu specialişti înainte de a te hotărî ce materiale foloseşti pentru amenajarea locuinţei tale. Când ai nevoie de o părere în plus sau de un sfat al unui specialist, poţi apela cu încredere la noi numărul de telefon 0244 381 119 sau la adresa de email: info@algabeth.ro. De asemenea, citește săptămânal blog-ul nostru pentru a fi la curent cu cele mai noi tendințe în materie de design și construcții, care implică utilizarea pietrei naturale.

Comments are closed.