5 calități ale pietrelor naturale apreciate de-a lungul timpului

Se spune că piatra naturală este unul dintre cele apreciate materiale de construcție din toate timpurile, iar drept dovadă stau calitățile sale care, indiferent de câte mii de ani au trecut, au rămas apreciate la fel de mult, oriunde pe glob.

Să vedem in continuare care sunt calitățile care au trecut testul timpului, dar și contextul în care au rămas relevante pentru consumatorii din prezent.

Rezistență

În trecut, rezistența era cel mai important aspect al materialelor de construit. Desigur, acest lucru nu s-a schimbat odată cu trecerea timpului, dar motivele pentru care ne dorim materiale rezistente s-au modificat. Cu mii de ani în urmă, de rezistența materialelor depindeau viețile unei întregi comunități. Câte castele și cetăți rezistente știi construite din orice alt material în afară de piatră naturală?

Design atemporal

Fiind un element din natură, prelucrat doar foarte puțin, piatra naturală se adaptează ușor oricărui tip de design, de la cel clasic până la cel minimalist, tocmai de aceea spunem că are un design care trece cu brio testul timpului. Tot ce trebuie să faci este să alegi culorile și texturile potrivite. Spre exemplu, o masă din marmură închisă la culoare se va potrivi perfect întru-un penthouse din mijlocul New York-ului, dar la fel de bine și într-un castel din secolul XVIII.

Întreținere ușoară

Când ai un material atât de rezistent și care are un design ce rămâne la fel de apreciat indiferent câți ani ar trece peste el, tot ce îți mai poți dori e să depui cât mai puțin efort pentru a-l păstra așa cum era în prima zi. În trecut, acest lucru era destul de greu de făcut, dar în prezent, mulțumită progreselor tehnologice, e floare la ureche. Pe blog nostru găsești constant metode și tehnici testate și recomandate de consultanții noștri prin care poți păstra pietrele naturale într-o condiție mai mult decât bună, cu minimum de efort.

Până săptămâna viitoare, când te așteptăm cu un nou articol pe blogul Algabeth, descoperă cele mai noi modele, texturi și culori .

Comments are closed.