5 Aspecte de care sa tii cont cand amenajezi o terasă cu piatra naturala

Acum este cel mai bun moment să îți pregătești planul, în cazul în care îți dorești ca primăvara asta să îți amenajezi o terasa cu piatră naturală. În articolul de astăzi își vom prezenta succint cinci aspecte de care să ții cont când amenajezi o terasă cu piatră naturală.

 

  1. Alege plăci groase

Piatra naturală folosită în exterior trebuie să facă față cu brio tuturor condițiilor meteorologice, iar cum diferența de temperatura dintre vară și iarnă este una destul de mare în țara noastră, e bine să alegi plăci cât mai groase și mai rezistente pentru a nu ceda odată cu trecerea timpului.

 

  1. Ține cont de exteriorul casei

Alege o culoare care să fie complementară cu nuanța casei. Spre exemplu, dacă nuanța casei este maro, poți alege o piatră naturală crem deschis. De asemenea, alege finisajul pietrei în funcție de textura pe care o are exteriorul casei.

 

  1. Construiește o scurgere

Apa este principalul factor care distruge aspectul și rezistența pietrelor naturale. Iar cu cât este lăsată mai mult timp, cu atât se infiltrează mai repede. Construiește un sistem de scurgere eficient și etanșează porii pietrei folosind un sigilant natural pentru a te bucura de terasa ta cât mai mult timp.

 

  1. Alege o piatră care nu alunecă

Pietrele care nu alunecă sunt folosite cel mai des pentru a împrejmui piscina. Cu toate acestea, mai ales în cazul în care terasa ta va fi frecventată de copii, e bine să le folosești pietre al căror finisaj împiedică alunecarea.

 

  1. Alege cel mai bun preț

Știm că o terasă din piatră naturală este o investiție destul de mare, așa că un aspect de care trebuie să ții întotdeauna este, bineînțeles, prețul. Chiar dacă diferența dintre prețul pe metru pătrat ar pute părea nesemnificativă la prima vedere, în momentul în care vei cumpăra suficientă piatră pentru o terasă, diferența va deveni destul de mare.

 

Te așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul Algabeth pentru noi informații despre pietrele naturale. Până data viitoare, intră pe www.stona.ro pentru a căuta cele mai noi modele de piatră naturală.

Comments are closed.