3 Trucuri simple prin care poti creste durata de viata a pietrei naturale

Disponibile într-o gamă imensă de culori, texturi și modele, produsele din piatră naturală pot îmbunătăți instantaneu ambientul și atmosfera oricărui loc, făcându-l să arate mult mai elegant și oferindu-i un plus de stil. Dar pentru a-și păstra timp îndelungat luciul și textura, e nevoie ca pietrele naturale să fie curățate și întreținute periodic. În articolul de astăzi, vom trece în revistă trei trucuri simple prin care poți face acest lucru.

Indiferent de tipul de piatră naturală sau de locul în care este aplicată într-o construcție, fără îngrijire adecvată, orice model își va pierde din strălucire. Cu atât mai mult în cazul construcțiilor outdoor. De aceea, dacă ești de părere că șemineul tău din piatră sau orice element arhitectural a fost o adevărată investiție, acest articol te va ajuta să îți să crești durata de viață a pietrei naturale și implicit să păstrezi intactă valoarea investiției.

Urmând acești trei pași simpli și eficienți vei conserva în timp aspectul estetic al pietrei naturale și vei crește durata de viață a investiției tale.

1. Curăță constant

O mare parte dintre pietrele naturale au o impresionantă capacitate de absorbție a apei și o suprafață poroasă care face dificilă ștergerea petelor ori a zgârieturilor. De aceea, chiar dacă suprafața pare curată, nu uita să o ștergi mereu cu o cârpă moale și să o cureți mereu după ce ai terminat de preparat mâncarea. Iar în cazul în care deții o pardoseală din piatră naturală, asigură-te că ai mereu un covoraș la intrarea principală, pentru a elimina nisipul și pietricele de pe talpa încălțămintei. În acest fel nu vei produce zgârieturi.

2. Aplică periodic un strat protector

În ciuda credinței populare, aplicarea unui strat protector pe suprafața podelelor și a blaturilor de bucătărie din piatră naturală trebuie făcută în mod periodic, nu doar atunci când sunt montate. În timp, stratul protector dispare, lăsând expusă piatra naturală în fața nisipului și al altor factori care pot pune în pericol luciul acesteia. Cel mai bine este să fie aplicat cel puțin o data pe an. În acest fel crești durata de viață a pietrei naturale.

3. Nu uita de polish

Ultimul truct este polișarea pietrei naturale, în special atunci când vine vorba de podea sau de blatul din bucătărie. Cel mai bun rezultat în il vei obține dacă vei face acest lucru imediat după aplicarea stratului protector. În acest fel, în primul rând vei readuce strălucirea naturală a pietrei, făcând totul să arate mult mai elegant, iar în al doilea rând îi vei crește durabilitatea și piatra va rezista mult mai mult în timp.

Folosind acest tructuri simple, dar foare eficiente te vei bucura mult timp de acum încolo de frumusețea pietrei naturale și îți vei păstra intactă investiția pe care ai făcut-o.

Dacă în viitorul apropiat ai în plan o redecorare sau dacă abia te-ai mutat și îți dorește să îți amenajezi noua casă după propriul stil, vizitează www.stona.ro înainte. Vei rămâne plăcut surprins.

 

 

Comments are closed.