3 Idei de amenajare a bucatariei cu piatra naturala

Bucătăria este inima locuinței tale, este locul plin de căldură și confort unde petreci diminețile în familie servind micul-dejun alături de cei dragi, dar și camera unde te strângi cu prietenii pentru a găti împreună cina și a vă distra pe cinste în compania unui pahar cu vin. Bucătăria este cel mai practic spațiu din întreaga locuință, dar în același timp este locul care îți permite să jonglezi creativ cu elementele de decor – utilitatea fiecărei suprafețe din bucătărie este un test de creativitate pentru orice designer de interior care dorește să iasă din tipare și să pună în aplicare noi modalități de amenajare.

În ultimii ani, se obervă o reîntoarcere la natură, texturile și materialele naturale au dominat designul interior, iar acest lucru este încă vizibil cel mai adesea în bucătării. Dacă în trecut suprafețele din bucătărie erau acoperite cu plăci Formica sau PAL melaminat, piatra naturală câștigă întâietate. De la blaturi de bucătărie, la pardoseli din gresie, granit, sau marumură, opțiunile sunt numeroase.

Iată care sunt cele potrivite tipuri de piatră naturală pentru renovarea bucătăriei. Toate pot fi găsite pe stona.ro într-o gamă impresionantă de modele, forme și culori.

Granitul

Dacă îți dorești să îmbini creativ frumusețea pietrei naturale cu durabilitatea și calitatea, atunci granitul este alegerea perfectă. Doar diamantul, rubinul și safirul îi pot face concurență granitului în ceea ce privește durabilitatea. În plus, granitul este rezistent la temperaturi înalte, acțiuni mecanice și zgârieturi. Fie că il alegi pentru a placa blatul de bucătărie sau pentru pardoseală, granitul este piatra naturală ideală pentru bucătărie atât datorită aspectului, cât și durabilității sale.

Înainte de a achiziționa plăcile de granit este bine să ai o idee despre dimensiunile și culorile pe care le dorești pentru bucătăria ta. Granitul este disponibil în bucați mari și într-o varietate de culori, de la nuanțe deschise de albastru, la maro, negru, alb sau chiar roșu. Este recomandat ca suprafețele de granit să fie supuse unui proces de impermeabilizare; acesta are rolul de a etanșa porii naturali ai granitului și astfel se va evita pătarea suprafeței.

Marmura

Marmura este, prin definiție, un material de construcții clasic, cu o reputație istorică, utilizat în arhitectură încă din vremuri îndepărtate. Nu este de mirare că marmura a fost folosită cu precădere de către artiștii, artizanii și arhitecții iscusiți ai Greciei Antice. Suprafața de înaltă calitate, texturile naturale bogate și rezistența transformă marumura în piatra naturală ideală dacă dorești să adaugi un strop de eleganță și rafinament bucătăriei tale.

Marmura este extrasă în blocuri masive din cariere de piatră aflate la mari adâncimi. Deși paleta de culori este foarte bogată, rareori se întâmplă ca două placi de marmură să fie identice și acest lucru se datorează dinamicii detaliilor naturale.

Chiar dacă marmura este o piatră naturală dură, cu timpul, suprafețele se pot zgâria, păta și își pot pierde din strălucirea caracteristică, dar prin întreținere și refinisarea corectă, marmura își va recăpăta strălucirea și frumusețea iar tu te vei putea bucura de beneficiile acesteia o perioadă îndelungată.

Marmura reflectă lumina într-un mod fascinant, un motiv în plus pentru care această piatră naturală este alegerea perfectă pentru amenajarea bucătăriei. Dacă bucătăria ta este mică sau lipsită de lumină naturală, un blat din marmură este elementul care va înfrumuseța încăperea și o va lumina într-un mod foarte plăcut.

Gresia

Gresia oferă un aspect deosebit, căldură și confort oricărei bucătării. Gresia este o piatră naturală compusă din cuarț și feldspat și este disponibilă într-o gamă variată de culori naturale, tonuri cafenii, roșiatice, maro, galbene sau albe. Nuanțele calde și naturale ale gresiei sunt greu de egalat de alte materiale. Pentru a obține rezultatele dorite, se va folosi gresia provenită dintr-o singură placă pentru a acoperi uniform suprafețele din bucătărie. Cu un aspect natural deosebit, gresia oferă frumusețe desăvârșită și unicitate oricărei încăperi.

Deși gresia este o piatră naturală dură, este mult mai delicate comparativ cu gresia și granitul. Suprafețele din gresie se pot păta, zgâria și ciobi în timp așa că acestea au nevoie de o întreținere corectă. Pentru a evita degradarea și a te bucura pentru mai mult timp de beneficiile gresiei, îți recomandăm impermeabilizarea suprafețelor placate cu această piatră naturală.

La o aruncătură de piatră

Clasică, rezistentă, durabilă și confortabilă, piatra naturală oferă toate beneficiilepe care ți le-ai putea dori vreodată de la un element al naturii, combinând aspectul deosebit, culorile naturale cu energia și proprietățile benefice.

Atunci când investești în renovarea locuinței tale, alegerea pietrei naturale reprezintă o investiție pe termen lung pentru că piatra naturală este versatilă, durabilă, prietenoasă cu mediul înconjurător, și se integrează perfect în orice design interior, de la cel traditional, la cel contemporan sau high-tech. Transformă-ți bucătăria în spațiul în care familia și prietenii se vor simți excepțional.

Pentru a afla mai multe informații despre tipuri, culori și prețuri pentru piatra naturală, contactează azi stona.ro.

Comments are closed.