13 Lucruri pe care nu le stiai despre steatit

Steatitul este o piatră naturală de culoare albă, gălbuie sau cenușie ce are diferite întrebuințări în industrie. Acesta face parte din categoria rocilor metamorfice și are în compoziția sa silicat de talc și magneziu.

În ciuda faptului că duritatea sau friabilitatea diferă în funcție de zona în care au fost găsite mineralele, steatitul este una dintre cele mai dure și mai frumoase pietre naturale, și este folosit încă din cele mai vechi timpuri. În articolul de astăzi îți vom prezenta pe scurt 13 lucruri noi pe care nu le știai despre acest material.

 1. Steatitul are în compoziție silicat de talc ceea ce îl face să aibă o suprafață poroasă și să fie destul de moale în comparație cu alte pietre naturale.
 2. Datorită proprietății sale de a păstra căldura, în urmă cu câteva secole, steatitul era folosit ca încălzitor de picioare pe timpul nopții.
 3. Suprafața steatitului nu este lipicioasă, ceea ce îl face ideal pentru folosirea în bucătării sau terase.
 4. Suprafața steatitului nu devine alunecoasă atunci când întră în contact cu apa, tocmai de aceea este foarte des întâlnit pe marginea piscinelor sau pe trepte.
 5. Mulțumită maleabilității sale, în China și India, steatitul este folosit pentru a concepe ustensile și ornamente.
 6. De asemenea, a fost de-a lungul vremii și este în continuare un material din care se creează obiective decorative pentru locuință.
 7. Se spune că cea mai bună compoziție de minerale o are steatitul închis la culoare.
 8. Dacă vrei să schimbi culoarea suprafeței steatitului, tot ce trebuie să faci este să aplici pe el periodic ulei mineral.
 9. Această piatră naturală te scapă de microorganisme.
 10. Steatitul poate reține căldura fără să se spargă
 11. Iar la fel stau lucrurile și în cazul în care este expus la rece.
 12. Comparativ cu alte pietre naturale, fisurile, textura și modelul pot fi văzute mult mai repede.
 13. Nu prezintă vreun pericol dacă este băgat la cuptor

Sperăm că ți-am stârnit curiozitatea despre această piatră naturală și că ți-am pus imaginația la încercare. În cazul în care vrei să faci un pas în față și să folosești steatit în construcția ta, te așteptăm pe www.stona.ro pentru a-ți prezenta portofoliul complet de produse.

Comments are closed.