Tot ce trebuie sa stii despre granit partea II

În urmă cu o săptămână, am început pe blogul Algabeth seria de articole despre granit, în care îți prezentăm cele mai importante informații despre această piatră naturală.

În primul articol, am vorbit pe scurt despre compoziția acestei pietre, iar astăzi vom începe să vorbim despre caracteristici. Ne vom opri asupra durității, asupra fisurilor naturale și asupra crăpătăturilor de suprafață ale granitului.

Duritatea

Duritatea unui material se măsoară folosind scala de duritate Mohs, cotată cu numere de la 0 la 10, unde 10 reprezintă cel mai înalt grad de duritate și este ocupat de diament. Cele mai multe dintre categoriile de granit se încadrează undeva între 7 și 8. Acest aspect arată că granitul este aproape la fel de dur ca diamantul. Acest lucru spune foarte multe despre durabilitatea granitului. Nu e de mirare cum structurile realizate din acest material, cu secole în urmă, sunt încă intacte.

 

Fisurile naturale

Suprafața granitului are fisuri naturale prezente, de obicei, pe exterior. Fisurile capilare sunt vizibile și sunt formate în timpul procesului de solidificare. Aceste fisuri pot fi cauzate de alunecări de teren sau cutremure. Majoritatea fisurilor și crăpăturilor de pe suprafața granitului sunt aleatorii și variază în funcție de tipul de granit, ceea ce face ca fiecare bucată de granit sa fie unică.

 

Crăpăturile de suprafață

Pentru a elimina micile crăpături de pe suprafața sa, granit este lustruit riguros. Acest lucru se face prin frecarea cu un material abraziv, printr-o mișcare circulară, pentru a obține finisajul dorit. Procesul de lustruire elimină multe cristale mici de pe suprafață, lăsând în urma goluri mici sau gropi. Mărimea și numărul acestor gropi variază de la o piatră la alta.

 

Acestea au fost informațiile din această săptămâna. Te așteptăm și miercurea viitoare pentru a citi partea a treia a acestui articol. Până atunci, poți accesa magazinul online www.stona.ro pentru a vedea cele mai noi modele de granit.

Comments are closed.