Piatra naturala variata – marmura, granit, travertin si calcar – pentru o singura locatie

Piatra naturala pune in valoare arhitectura, la fel cum arhitectura pune in valoare piatra naturala. O afirmatie care nu este inteleasa pe deplin pana la o lucrare de anvergura, in care poti vedea in acelasi ansamblu arhitectural o serie de aplicatii diferite ale pietrei. Iar piatra naturala se combina cu toate genurile de spatii, interioare si exterioare, cu eleganta, dar si cu simplitatea.

Complexul Pik Elegance si lucrarile cu piatra naturala de la Algabeth s-au completat in mod fericit pentru a dovedi acest lucru: granit, marmura, travertin si calcar se reintalnesc intr-unul dintre cele mai mari spatii de entertainment din Prahova, care se afla la doar cativa kilometri de Ploiesti. Complexul Pik Elegance adaposteste sali de conferinte, piscina exterioara si interioara, restaurant si camere de cazare, iar fiecare camera este personalizata unicat. O oaza de relaxare, in care piatra naturala a pus in valoare ambientul si arhitectura. Proprietarii si-au dorit un spatiu atractiv, elegant, dar integrat in natura, pentru a se potrivi zonei: hotelul Pik Elegance este situat in Bucov, intr-o zona plina de verdeata si aer curat, ceea ce il face locul ideal pentru intalniri de afaceri, dar si iesiri la piscina, sau noaptea, pentru distractie in clubul amenajat dupa cele mai inalte standarde.

Zona de relaxare si un material cheie: travertin

Zona centrala se desfasoara pe un perimetru vast, deschis, cu piscina si spatiu de relaxare in aer liber. Pentru aspect, dimensiuni, dar si durabilitate, am folosit travertin si calcar. Transpunerea intr-o atmosfera de vacanta este reusita si datorita pietrei naturale folosite, cu un colorit ce aminteste de spatiile mediteraneene. Piscina si spatiul de relaxare despart zona de club si zona de cazare. Piscina are un impact vizual puternic, spatiul piscinei completandu-se fericit cu barul deschis, arhitectura si coloanele care dau aspectul de amfiteatru greco-roman. Pardoselile au fost placate cu travertin rustic 45,7×30,5×1,2 cm mat (chituit, pentru a umple golurile specifice travertinului), iar coloanele au fost placate cu calcar scapitat beige 22x8x1 cm.

 Scara cu granit Padang Yellow

Una dintre intrarile pe langa care treci in drumul spre receptie: fotografiile sunt facute intr-o zi ploioasa, iar granitul arata foarte bine si pe ploaie. Insa e vorba de treptele de la o intrare, ocazie cu care s-a ridicat imediat si intrebarea: cum faci sa eviti riscul de alunecare pe care il aduce ploaia sau umezeala? Recomandarea este una singura: placi fiamate, ale caror proprietati antiderapante le completeaza pe cele estetice. Materialul este granit Padang Yellow.

Sa nu uitam avantajele placarii cu travertin: travertinul ofera o suprafata durabila, cu o longevitate dovedita; culorile naturale ale travertinului si modelele in care se poate gasi variaza de la o suprafata la alta, ceea ce face ca fiecare amenajare sa fie unica; ca piatra naturala de lux, travertinul creste valoarea de revanzare a proprietatilor in care a fost folosita; nu in ultimul rand, travertinul ofera durabilitate, rezistenta si o patina de autenticitate.

 Un bar de marmura, direct in piscina

Continuitatea cu piscina si zona de bar inedita, cu scaune pozitionate in apa, se bazeaza pe combinatia cu travertin rustic cu marmura Olympus Beige (blatul de bar). Aceeasi combinatie ca in zona de relaxare o intalnim la balcoane, unde calcarul scapitat care formeaza insertiile verticale de pe pereti este echilibrat de transparenta marmurei pe balustrada balconului. Oaspetii hotelului vor fi incantati sa afle ca travertinul este una dintre cele mai sanatoase pietre pentru orice gen de atmosfera, deoarece roca se formeaza la gura unor izvoare minerale, mai ales in jurul izvoarelor termale bicarbonatate care ies din calcare sau traverseaza roci bogate in carbonat de calciu. Uneori, este cunoscut sub numele travertin calcaros sau travertin marmorat, dar este vorba de aceeasi piatra, clasificata ca un tip de calcar, nu de marmura (notiunea de marmorat este legata de finisarea fina a suprafetei poroase). Suprafata placilor poate fi lasata si cu gaurile si santurile specifice travertinului, dar in cazul de fata  lacrimarele au fost chituite pentru a asigura o suprafata fina si a fi impermeabile la apa.

 Restaurant si marmura

Marmura folosita in zona de restaurant creste valoarea spatiului deja generos si decorat cu mult gust. Ziua, lumina naturala strabate venatura marmurei si ii confera culori pale, pe cand seara, lampadarele si decoratiunile bogate aduc somptuozitate, dand staluciri si nuante neasteptate, calde, mai ales pardoselii din marmura Emperador Light. Placarile verticale, insertiile de pe pereti si nisele sunt placate cu marmura Petra Yellow scapitata, a carei textura are un aspect in acelasi timp elegant si rustic, facand-o foarte potrivita pentru decorul cu lemn inchis la culoare, scaune ce imita mobilierul stil si ornamentele clasice.

 Plus o baie cu marmura

Marmura Emperador Light, versatila, isi schimba culoarea si sub lumina artificiala din baia restaurantului, adaptandu-se intr-o continuitate fireasca. Spatiul este, ca si in cazul restaurantului, generos, compartimentat cu eleganta. Avantajului estetic adus de marmura i se adauga si proprietatile fizice valoroase ale acestei pietre naturale: cu o rezistenta crescuta la spargere, cu porozitate scazuta, marmura este in acelasi timp si suficient de moale pentru a permite taierea in placi de dimensiuni variate si o sculptare usoara. In bai este nu doar eleganta, ci si practica, fiind rezistenta la umiditate.

Blaturi pentru mobilier

Mai departe, iata si o idee oricand binevenita pentru piese de mobilier practic si impunator in acelasi timp, potrivite atat pentru holuri, cat si pentru bai. In imaginile de mai jos vedeti o serie de blaturi realizate pentru mobilier, in baile si holurile din complexul Pik Elegance, pentru care s-a folosit travertin Light Vein Cut.

Vein Cut este procesul de taiere prin care se face o taietura de-a lungul venaturii placii. Aceasta taietura creeaza pe muchie un aspect punctual, iar de-a lungul placii un model liniar, care da spatiului placat volum in lungime.

Comments are closed.