Granit in baie: aceeasi piatra naturala, stiluri diferite

Granit in baie – iata o alegere optima pentru cei care se gandesc atat la rezistenta in timp, cat si la economii pe termen lung, plus la estetica unui ambient. Granitul este piatra naturala cea mai potrivita pentru spatii cu grad de umiditate ridicat, nu doar durabila, ci si eficienta termic si rezistenta.

Mai jos, va oferim trei exemple de bai placate cu granit Algabeth. Veti vedea stiluri diferite, desi este vorba de aceeasi piatra naturala, care se dovedeste astfel si foarte versatila: granitul.

Aceasta serie de lucrari personalizate a fost realizata de specialistii Algabeth pentru Complexul Pik Elegance din Ploiesti – o dovada pentru cat de bine se adapteaza granitul in lucrari diferite ca stil, in conditiile in care fiecare baie din acest complex este unicat, la fel ca si camerele deservite de aceste bai. Tocmai acesta este unul dintre punctele forte in conceptul hotelului: sa ofere camere personalizate, in care niciuna nu seamana cu cealalta ca stil decorativ si concept.

Baie cu granit Galaxy Black

Granitul Galaxy Black are o culoare neagra intensa, eleganta, dar la o privire mai atenta se remarca in profunzimea pietrei mici pete aurii, de dimensiuni medii. Fara a fi vizibile in mod evident, acestea dau stralucire si eleganta negrului dens. Acest granit se extrage dintr-o cariera stancoasa de langa localitatea Markapur, India. Dimensiunea si culoarea fiecarui bloc nu se modifica de la un lot la altul, dar este posibil ca nuanta de culoare sa prezinte o usoara venatura sau o unire a petelor aurii. Deoarece aceasta este o piatra atat de densa si pentru ca numarul de micro-fisuri si orificii este minim, pe suprafata materialului nu se aplica rasini.

Mai multe despre acest tip de granit vezi aici – Granit Black Galaxy

Baie cu granit Tiger Skin

Granitul Tiger Skin Red, format cu miliarde de ani in urma in miezul incandescent al pamantului, este unul dintre cele mai rezistente si dure tipuri de piatra naturala din lume. Culoarea si granulatia sa cu cristale punctiforme ii dau aspectul specific, care chiar ne face sa ne gandim la o piele de tigru.

Granitul Tiger Skin Red este versatil coloristic, iar nuanta finala depinde de iluminarea folosita in baie sau in spatiul utilizat. Umed, devine chiar mai rosiatic.

Piatra permite obtinerea unor suprafete extrem de rezistente la zgarieturi si poate fi utilizata inclusiv pentru instalatii sanitare. Utilizarea placilor de granit Tiger Skin Red in cadrul cabinei de dus, pana la imbinarea cu tavanul, a creat o suprafata cum nu se poate mai potrivita pentru o cabina izolata, impermeabila la apa. Pentru o baie a unei camere de hotel este alegerea ideala.

Mai multe despre granitul Tiger Skin Red

Baie cu granit Juparana si travertin rustic

In aceasta baie, imbinarea a doua tipuri de piatra naturala ilustreaza din nou versatilitatea granitului si capacitatea acestuia de a se combina cu alte pietre. Granitul Juparana India este un granit cu ape de un roz intens, care alterneaza cu zonele negre/gri. In acest caz, pentru prelungirea longevitatii, este recomandata impermeabilizarea sa, la fel cum s-a procedat pentru travertin, care a fost chituit si finisat pentru a se adapta spatiului cu umiditate ridicata. Grantiul Juaparana merge folosit inclusiv pentru realizarea de instalatii sanitare sau chiar cazi de dus.

Vezi caracteristicile fizico-chimice ale granitului Juparana

Alte recomandari

Granitul este piatra naturala cea mai cunoscuta pentru rezistenta si durabilitatea ei. De fapt, ca duritate este al doilea material dupa diamant, dar in acelasi timp este si roca cea mai raspandita in scoarta terestra. Iata un dublu motiv pentru care granitul a fost favoritul constructorilor din toate timpurile.

De la spatii luxoase la spatii simple, de la incaperi de baie generoase, la bai limitate ca dimensiuni, Algabeth recomanda granitul ca piatra naturala cea mai eficienta din punct de vedere al raportului calitate-pret-durabilitate-estetica.

Rezistenta la umezeala face ca granitul sa fie favorit in spatiile cu umiditate ridicata. In preistorie, exact din acest motiv piatra a inceput sa fie folosita in scop constructiv: pietrele erau imbinate pe podelele locuintelor pentru a tine la distanta umezeala din sol si pentru a feri spatiile locuite de apa adunata in urma ploilor. De asemenea, vaporii de apa de la exterior sau interior nu pot traversa piatra naturala, condensand pe suprafata acesteia in caz de diferente de temperatura. Astfel, orice zid de piatra sau protejat de o placare din piatra naturala este mai putin expus condensului si mucegaiului.

Complexul Pik Elegance unul dintre cele mai mari spatii de entertainment din Prahova, aflat la doar cativa kilometri de Ploiesti, adaposteste sali de conferinte, piscina exterioara si interioara, restaurant si camere de cazare, iar fiecare camera este personalizata unicat. O oaza de relaxare, in care piatra naturala a pus in valoare ambientul si arhitectura.

Proprietarii si-au dorit un spatiu atractiv, elegant, dar integrat in natura, pentru a se potrivi zonei: hotelul Pik Elegance este situat in Bucov, intr-o zona plina de verdeata si aer curat, ceea ce il face locul ideal pentru intalniri de afaceri, dar si iesiri la piscina, sau noaptea, pentru distractie in clubul amenajat dupa cele mai inalte standarde.

Comments are closed.